ÎN JURUL LUMII

Plaja Kamchia, delta de la mare

elanomad-kamchia (24 of 40)

Un loc nou înseamnă o poveste nouă. Când ne-am decis să vizităm Bulgaria am știut că povestea se va putea scrie ușor. Iar asta pentru că frumusețea destinației despre care urmează să îți povestesc nu are nevoie de cuvinte.

Litoralul bulgăresc înseamnă mult mai mult decât stațiunile cu resorturi de lux și oferte all inclusive. Dincolo de acestea se află o lume care așteaptă să fie descoperită.

O scanare rapidă a coastei din zona de est a Bulgariei ne-a făcut să vrem să ajungem la plaja Kamchia. Regiunea se află în apropiere de Byala, oraș pe care l-am cunoscut anul trecut când i-am explorat și împrejurimile.

 

Kamchia este un mix perfect de fericire de unde nu lipsesc râul, marea și pădurea.

O mică deltă, rezervație naturală, arie protejată a Programului UNESCO.

Plaja se întinde pe 3 kilometri. Există o zonă amenajată cu sezlonguri dar și una sălbatică a cărei frumusețe o vei observa mai bine dacă te vei incumeta să traversezi râul.

Intrarea lină în mare dar și nisipul foarte fin fac din această plajă una perfectă pentru familiile însoțite de copii.

Kamchia este cel mai lung râu, (46 kilometri), din Bulgaria ce se varsă în Marea Neagră. Primăvara debitul lui crește iar padurea devine inundabilă și mlăștinoasă.

În inima pădurii traiesc nu mai puțin de 258 de specii de păsări.

Plantele rare care se găsesc aici vin ca o completare a frumuseții locului. Dincolo de punctul de vărsare al râului se întind Kamchia Sands (Nisupurile Kamchia). Sunt dune de nisip fin cu aspect de mici oaze deșertice.

 

 

Plimbările cu vaporașul pe râu sunt printre cele mai plăcute activități, preferate în special de cei mici. Îmbarcarea se face de la pontonul din centrul stațiunii.

Posibilitățile de cazare sunt variate, de la bungalow-uri la complexuri cochete sau pensiuni cu spații comune. Prețurile diferă în funcție de facilități.

În Bulgaria se plătește în moneda locală LEVA și este de preferat să ai la tine bani cash.

Pentru luat masa își stau la dispoziție câteva mici restaurante, unele amplasate chiar pe malul râului.

Nu lipsesc nici buticurile pline cu suveniruri, amintiri pentru atunci când te încearcă dorul de vacanță.

Kamchia este locul unde sălbăticia și confortul se împletesc perfect, creând o destinație ideală pentru căutătorii de experiențe noi.

CAUȚI CAZARE ÎN KAMCHIA? CLICK AICI PENTRU DISPONIBILITATE ȘI REZERVARE

 

 

CITEȘTE ȘI

PLAJE DIN BULGARIA

 

0
Ela
Ela
TRAVEL OPENS OUR MINDS AND HEART AND MAKES US BETTER PEOPLE
Leave a Comment