NOMAD ÎN ROMÂNIA

5 Câmpuri de lavandă lângă București

elanomad-tiparesti-gradinadelavanda (32 of 34)

Când spun culturi de lavandă automat mă gândesc la regiunea Provence din Franța. Mă văd cu ochii minții înconjurată de o mare de flori mov cu parfum dumnezeiesc.

UPDATE – O Doamne și ce ne mai place! Atât de tare că nici nu s-a instalat bine luna iunie (2023) că am si pornit în căutarea de locuri frumose ce au ca element definitoriu lavanda.

Cine caută găsește și uite cum am trecut pragul celei mai noi locații cu lavandă de lângă București – Livada Cu Lavandă.

Locație – sat Podișor, județul Giurgiu

O bijuterie ascunsă într-un cadru natural superb unde ne-am încarcat bateriile pentru toată vara. Cum am făcut asta?

Păi ar fi bine să vă menționez că aici aveți posibilitatea ca pe lângă numeroasele activități recreative disponibile, să petreceți noaptea la glamping.

Patru corturi tematice ( Budist, Tradițional, Tribal și Provenceal) sunt dotate cu tot ce este necesar pentru ca tu să ai o experiență completă. Bineînțeles că n-am putut rata așa ceva!

Am ales cortul Provenceal, (patul de aici are o saltea cu lavandă), și am avut parte de cel mai liniștitor somn din viața mea.

Corturile sunt amplasate lângă câmpul de lavandă, într-o livadă tânără și umbroasă de pruni și smochini, amenajată cu hamace, mese și băncuțe din lemn.

Zona de glamping este bine delimitată astfel că vizitatorii care vin doar pentru câmpul de lavandă nu vor avea acces aici.

Dar cum a luat naștere Livada cu Lavandă? Din nevoia de frumos și din dorința unor oameni care dornici să-ți păstreze amintirile copilăriei dar și să-și ofere lor și altora unele noi, au creat un colț de Rai.

Rezervă-ți experiența DIRECT ÎN LOCAȚIE

Citește întreaga poveste AICI.

TREBUIE SĂ VĂ SPUN CĂ ACCESUL VIZITATORILOR LA CÂMPUL CU LAVANDĂ, PENTRU FOTOGRAFII PERSONALE, ESTE GRATUIT.

Ce altceva mai puteți face la Livada cu Lavandă? Atât de multe – O drumeție de 20 de minute la Balta Hobaia – cei mici vor fi încântați.

Vă puteți testa abilitățile de detectivi la ESCAPE ROOM sau chiar participa la un atelier de pictură.  Sau vă puteți relaxa în hamac savurând o delicioasă înghețată handmade cu lavandă.

Ați încercat vreodată orez cu lapte și aromă de lavandă gătit la tuci? O puteți face acum!  Gazdele pregătesc totul intern, inclusiv un gratar tradițional cum ne place tuturor.

Suntem încântați de experiența avută la Livada cu Lavandă, iar astfel de locuri ne întăresc convingerea că pe Pământ există oameni care au menirea de a construi povești pentru alți oameni, răspândind astfel în lume binele și frumosul.

Încă nu am mers în Provence, dar e bine de știut că în ultimii ani au aparut și în România numeroși pasionați de această plantă. Așa se face că aproape în toate zonele țării ai să poți merge să admiri lanuri de lavandă.

DE CE ESTE PLANTA ACEASTA ATÂT DE CĂUTATĂ?

Fenicienii, grecii, egiptenii și alte popoare din antichitate au socotit că lavanda are proprietăti miraculoase. Dacă unii o aruncau în apa de baie pentru a-și relaxa trupul, cunoscătorii de leacuri foloseau lavanda în poțiuni vindecătoare pentru diverse afecțiuni.

Trebuie să stii că lavanda nu are doar culoarea mov. Exista zeci de specii ale acestei plante, unele fiind de culoare galbenă sau chiar gri.

Cea mai populară lavandă cultivată în România este Angustifolia, un soi mai rezistent la temperaturi joase, cu un parfum intens.

Perioada de înflorire a lavandei în țara noastră este în luna iunie, în funcție de temperatură. Această plantă iubește soarele și pe măsură ce floarea se deschide culoarea ei capătă o nuanță mai intensă.

Uleiul de lavanda este folosită pentru utilizări terapeutice dar și în industria cosmetică. Preferat în curele de aromoterapie, acest ulei relaxează mintea, trupul, parfumând totodată întreaga încăpere.

Am zis să nu ratăm sezonul de anul acesta și am ales o locație spectaculoasă cu lavandă, nu departe de București.

Gradina de Lavandă din satul Țipărești a fost gazda noastră de anul acesta (2022). Experiența de a ne plimba cu tălpile goale printre rândurile violet a fost una extraordinară.

Ce te așteaptă aici? O frumoasă poveste în care te vor însoți deopotrivă zumzet de albine, raze de soare și parfum gingaș de lavandă.

Peisajul este cu totul special și sunt sigură că are să îți placă.

O fermă de familie născută din pasiunea pentru frumos. Această pasiune s-a transmis și în produsele 100% naturale pe care le poți achiziționa din micul butic de la intrare.


Am facut fotografii, ne-am odihnit în foișorul decorat cu baloți de paie și am transformat întreaga experiență într-una pe care ne dorim să o repetăm și anul viitor, poate într-o locație nouă. Ne-a plăcut tare această escapadă cu miros de fericire.

Iar dacă vrei să ai din ce alege, îți las mai jos adresele a 5 câmpuri pe care se cultivă lavanda și care vor fi bucuroase să te aibă ca vizitator.

Sunt aproape de Capitală, astfel că vei ajunge rapid.

1  Grădina de Lavandă
Adresa – Sat Țipărești, județul Prahova

foto elanomad

 

2  Lavanda DeVi
Adresa – Colilia, județul Ialomița

sursa foto Facebook

3  Lavanda Teleorman
Adresa – Vatra, județul Teleorman

sursa foto Facebook

4  Romanța Lavandei
Adresa – Vlad Țepeș, județul Călărași

sursa foto Fb
sursa foto Facebook

5  Lavanda Prahoveană
Adresa – Paulești, județul Prahova

sursa foto Facebook

Îți recomand ca înainte de vizită să te informezi despre starea câmpului și regulile interne ale fiecărei locații.
Și nu uita să te bucuri pentru că lavanda este culoarea și parfumul relaxării, imaginației și optimismului.

0
Ela
Ela
TRAVEL OPENS OUR MINDS AND HEART AND MAKES US BETTER PEOPLE
Leave a Comment