ÎN JURUL LUMII

Portokali Beach, plaja ascunsă

elanomad-portokalibeach (5)

Când vine vorba despre Grecia nu ne zgârcim în a o caracteriza prin cuvinte frumoase.

Atrage ca un magnet milioane de turiști în fiecare an pentru că este un paradis ce le are pe toate: cultură, plaje cu apă cristalină, oameni ospitalieri, mâncare delicioasă.  Dacă mai punem pe listă că este la doi pași de România, deja devine una dintre destinațiile de top.

Știai că Grecia are peste 6000 de insule și insulițe?

Am început să o vizitez acum mai bine de 10 ani. A fost dragoste la prima vedere. De atunci a devenit ca o misiune să revin în fiecare vară.

Și cum îmi place să trăiesc totul ca pe o aventură, am ales să o descopăr cu mașina personală pentru o mai bună libertate de mișcare.

Așa se face că am aflat absolut din întâmplare un colț de paradis exotic, cu un peisaj extraordinar de frumos.

Situată pe brațul Sithonia, între Sarti și Vourvourou, exista o plaja mai puțin cunoscută turiștilor. Este numită Portokali Beach sau Orange Beach.

Vei ajunge la ea urmand indicatorul de la drumul principal. Cu mașina vei continua pe o porțiune ușor abruptă până în dreptul unor copaci ce marchează parcarea.

Apoi, pe un drum brăzdat de pini ai să cobori la plaja cu apă de de un verde-albastru ireal.

Plaja principală este organizată cu șezlonguri și umbrele. Exista și un bar de unde poti cumpara băuturi răcoritoare dar și mâncare. Majoritatea locurilor din zona amenajată sunt limitate , astfel că oamenii își vor organiza lucrurile pe stancile din jur dar și între ele.

Pe lungimea malului ai să vezi cum se formează mici golfuri între bucăți mari de piatră albă.

În trecut plaja era un loc doar pentru nudiști însă acum a devenit  populară pentru toată lumea.

Acest fapt o face să fie destul de aglomerată în plin sezon. Departe de coastă poți explora locuri mai retrase dar și mai greu accesibile.

La Portokali îți recomand să faci snorkeling pentru că apa este incredibil de bună. Plajei i se mai spune și Kavourotripes ceea ce înseamnă „gărui de crab”.

Nisipul este fin, poți renunța la încălțămintea de apă. Intrarea în mare este lină, plaja fiind prietenoasă și pentru copii.

Panorma este deosebită și știu că îți va placea și ție. Așa că nu mai sta pe gânduri și dacă ești în zonă dă o fugă să te convingi. Recomand să mergi în extrasezon când Portokali este o gazdă perfectă.

Și uite așa, depănând amintiri m-a luat dorul de Grecia. Cred că e cazul să-mi fac bagajele. ?.Mergem?

0
Ela
Ela
TRAVEL OPENS OUR MINDS AND HEART AND MAKES US BETTER PEOPLE
Leave a Comment