ÎN JURUL LUMII

Vacanță în Agios Gordios pe Insula Corfu

agiosgordios-corfu-elanomad (16)

Când am auzit prima dată de Corfu eram copil de scoală iar numele m-a făcut să cred că este  o destinație foarte exotică. Îm mintea mea era un fel de Maldive, cum vedeam prin filmele de la televizor.

Anii au trecut și cumva în subconștient mi-a rămas dorința de a ajunge aici.

Am clipit de 2 ori și transformată în adult m-am regăsit într-o zi în fața unei oferte foarte bune de zbor către Corfu.

Și cum partea de cercetare este preferta mea atunci când vine vorba despre o destinație nouă, am început să-mi fac temele despre insula Corfu, că doar nu aveam să merg câine surd la vânătoare.

DUPĂ LUNGI DEZBATERI AM ALES – MERGEM ÎN AGIOS GORDIOS

Iar dacă ai ajuns să citești articolul ăsta însemană că și tu plănuiești o vacanță aici.

Uite ce mini ghid am pregătit ca să-ti fie de ajutor atunci când singura ta grijă va fi să nu uiți crema cu protecție solară.

CUM AM AJUNS ÎN CORFU

Corfu  este o insulă a Greciei  ce aparține Marea Ionică, în apropiere de coasta albaneză. I se mai spune și Paradisul Verde și vei înțelege de ce, imediat ce ajungi aici.

Încă de când pilotul se pregătea de aterizare, aflându-ne deasupra insulei, m-am minunat de câtă vegetație o înconjoară.

Pe lângă peisajul natural, apele cristaline, vremea excelentă pe tot parcursul anului, insula Corfu deține și o bogată moștenire multiculturală.

Astfel se explică de ce Corfu este una dintre cele mai cosmopolite destinații mediteraneene.

Am ajuns aici cu avionul Ryanair Air, zburând din București cu destinația Corfu Town, capitala insulei.  A fost o cursă low cost, plăcută, ce nu a durat mai mult de 1h30.

Dacă din diferite motive nu dorești să călătorești cu avionul, poți ajunge în Corfu cu autocarul sau cu mașina persoanală.

Din Corfu Town  vei ajunge în Agios Gordios cu autobuzul nr 15, costul unui bilet fiind de 2 euro. Dacă vei opta pentru varianta de taxi, costul este aproximativ 35 euro.

DE CE AM ALES AGIOS GORDIOS

Când ne-am orintat către Agios Gordios ca bază a vacanței noastre am luat în considerare mai multe aspecte. În primul rând eu mi-am dorit o locație autentică, liniștită, naturală, cu plajă frumoasă și care să fie aproape de Corfu Town.

Ei….poftim câte pretenții!

Dar cine caută găsește și astfel că, ascunsă după un munte înalt și plin de vegetație, nu mai departe de 30 de minute de Corfu Town, se întinde Agios Gordios, o stațiune  exact așa cum o visam.

Agios Gordios este un mic sat de coastă, așezat frumos la poalele unor dealuri spectaculoase. Un loc pitoresc cu multe taverne, restaurant, baruri de noapte și cazări cu vederi spectaculoase spre mare.

UNDE NE-AM CAZAT ÎN AGIOS GORDIOS

Ne-am dorit o cazare foarte aproape de plajă, la un preț decent dar care să aibă și piscină. Din nou pretenții, ați zice….și din nou am găsit, pentru că se pare că atunci când îți manifești dorințele, se și împlinesc.

Am stat cazați la POSEIDON APARTMENTS, locație pe care o recomandăm și în care ne-am întoarce fără dubii.

Au o grădina mare și plină de verdeață cu bar unde se servește și micul dejun. Iar piesa de rezistentă este piscina, mare și curate în care este o plăcere să te relaxezi după o zi petrecută la plajă.

CAUȚI CAZARE ÎN AGIOS GORDIOS? Click pe cele mai bune locații pentru DISPONIBILITATE & REZERVARE

LIDO SOFIA APARTMENTS

AMMOS BAY

VICKY’S APARTMENTS

MARGARITA’S ROOMS

PELAGOS AGIOS GORDIOS

MIKE’S APARTMENTS

ALEXANDER

KADITH APARTMENT

ALEXANDROS APARTMENTS & STUDIOS

SATUL ȘI PLAJA AGIOS GORDIOS

Satul Agios Gordios este cunoscut printre localnici și sub numele de  Kerkira.  Nu doar că este înconjurat de munți dar are și o plajă incredibil de frumoasă.

Ca orice destinație de vară, Agios Gordios are un vibe optimist, solar, de care își va fi dor, odată cu încheierea sejurului.

Plaja din Agios Gordios este în mare parte cu nisip. Sunt porțiuni unde ai să întâlnești și pietre, în general la mal.

Recomand încălțăminte specială, mai ales dacă ai tălpi sensibile. Nouă ne-a fost de ajutor pentru că majoritatea timpului ne-am petrecut-o la plajă în zona cu stânci.

Ne-a plăcut în special umbra naturală creată de vegetația de acolo, faptul că datorită pietrelor culoarea apei este incredibil de frumoasă iar zona mult mai aerisită.

În Agios Gordios sunt atât porțiuni de plajă libere, cât și zone administrate de barurile de pe plajă și dotate cu umbrele și sezlonguri.

Ai să observi și câteva golfulețe intime cu câte 2 sezlonguri dar pentru a le putea rezerva este necesar să te trezești dimineața devreme.

De-a lungul plajei sunt multe taverne și restaurante cu prețuri ca de vacanță.

Faptul că poți vedea apusul în timp ce iei cina parcă mai îndulcește nota de plată. La tavernele din sat prețurile sunt mult mai bune.

Daca ai o cazare tip studio cu chicinetă și nu te deranjează să îți prepari măcar micul dejun, poți face cumpărături de la supermarket si avea astfel o vacantă cu un buget mai mic. Noi facem asta destul de des, mai ales că ne și place să gătim.

Nu vreau să închid capitolul despre plajă până nu menționez cât de minunată este apa pentru înot și snorkeling.

În majoritatea zilelor marea este foarte calmă, perfectă pentru paddleboarding, caiac sau hidrobiciclete.

3 RESTAURANTE ÎNCERCATE DE NOI ÎN AGIOS GORDIOS

Sebastian’s Taverna este un restaurant minunat cu vedere panoramică și grădină, cu preparate delicioase, clasice grecești.

Personalul este prietenos și servirea foarte rapidă.

Ortholithi este o tavernă grecească cu o locație excelentă, chiar pe plajă. Atmosfera este grozavă cu muzică și dans grecesc și mâncare foarte gustoasă.

Recomandăm cotletele de miel.

Dionisos este un bar sportiv aflat în drumul spre plajă și are o selecție excelentă de mic dejun continental și local și opțiuni de fast-food.

Prețurile sunt normale spre mici iar porțiile sunt mari. Am comandat pita gyros de mai multe ori ca dovadă că ne-a plăcut foarte tare.

CUM TE DEPLASEZI PE INSULA CORFU

Cu siguranță să șofezi în Corfu nu este foarte confortabil, pentru că majoritatea drumurilor sunt în pantă și incredibil de înguste.

Sunt câteva autobuze care te duc spre locații turistice dar majoritatea dintre ele pleacă din Corfu Town, astfel că ai să ocolești destul de mult și este necesar ca mereu să ajungi în Capitală.

În Agios Gordios sunt câteva agenții de închiriere mașini cu prețuri ce pornesc de la 60-70 euro/zi și diferite condiții.

Nu s-au aliniat planetele în cazul nostru deoarece una dintre cerințele pentru a închiria mașină era plata prin card de credit sau constituirea unui depozit de 500 de euro pe care agenția ar fi urmat să îl returneze la înapoirea mașinii, dacă totul era în regulă.

O variantă mai accesibilă și uneori mai rapidă de a te plimba pe insulă este închirierea unui scuter. Cum noi nu am mers niciodată pe scuter am zis pas acestei opțiuni.

PE UNDE NE-AM PLIMBAT ÎN CORFU

Chiar dacă am plecat de acasă cu idea că aceasta va fi o vacanță în care nu vom fi prea mult în mișcare, tot am reușit să ajungem în câteva locuri frumoase.

PORTO TIMONI

Pentru noi Porto Timoni s-a dorit a fi o aventură. Într-un fel a și fost dar am fentat puțin planul și am optat să ajungem la destinație urmând o altă cale.

Ce îți pot spune cu siguranță este că odată ajuns aici, vei face cea mai frumoasă fotografie pentru că văzut de sus, peisajul îți taie răsuflarea. Porto Timoni este unul dintre cele mai exotice locuri de pe insula Corfu.

Deși micuță, plaja dublă este de o frumusețe copleșitoare. Într-adevăr, în sezon se poate să fie foarte aglomerată dar pentru vederea de ansamblu se merită din plin să faci o plimbare până aici.

Cei mai aventuroși ajung deasupra Porto Timoni mergând pe jos pe drum șerpuit, în pantă, cu soarele permanent deasupra capului timp de 1oră jumătate. Pornirea pe traseu începe din stațiunea Agios Georgios Pagon.

Am ajuns aici cu autocarul  plecând din Corfu Town. După cum spuneam și mai sus, cam toate drumurile de pe insulă au punct de legătură în Corfu Town.

Urma să pornim pe traseu în jur de ora 14:00, pe o căldură extremă. Nu ar fi fost o idee bună și aproape că renunțasem să mergem. Ne-am îndreptat spre plaja din Agios Georgios și văzând o bărcuță ce părea că face curse, am întrebat unde merge.

Surpriză – la Porto Timoni poți ajunge și cu barca în câteva minute.

Un drum dus-intors pentru 2 persoane ne-a costat 25 de euro. Am primit și o umbrelă pe care am returnat-o la întoarcere.

Mare atenție când alegeți să veniți aici pentru că nu există nimic amenajat cu umbrele și sezlonguri. De asemenea nu aveți posibilitatea de a cumpăra apă sau orice altceva.

Sunt 2 plaje în oglindă care în sezon de vârf pot fi extreme de aglomerate.

Iar ca să poți realiza celebra fotografie, de la plajă poți urca 10 minute pe munte, până la punctul de belvedere.

Nu te încumeta să urci dacă nu ai încălțăminte adecvată întrucât traseul e îngust, plin de bolovani și foarte în pantă.

Ca experiență și vedere panoramică Porto Timoni se merită din plin. Doar pentru plajă nu recomand neapărat, mai ales dacă este sezon de vârf.

În alte condiții probabil aș mai ajunge pe aici. Never say never, vorba englezului!

PALEOKASTRITSA

Se spune că ar fi cel mai frumos loc de pe insula Corfu. O locație paradisiacă înconjurată de măslini și livezi de citrice. Fiind atât de populară, așteaptă-te ca și prețurile să fie pe măsură.

Apa este mai rece decât pe restul insulei dar claritatea ei o face să fie perfectă pentru scufundări.

O priveliște deosebită o poți avea mergând la barul La Grotta iar dacă ai curiozități despre viața subacvatică, te poți plimba cu o ambarcațiune cu podea din sticlă, ce se scufundă în mare până la 2 metri.

PLAJA BENITSES

Această plajă se află la doar 15 minute distanță de Corfu Town și poți ajunge la ea cu autobuzul. Marea este foarte calmă aici și o face să fie ideală pentru familiile însoțite de copii. Benitses este un sat pescăresc cu prețuri mici față de restul insulei, un loc ce și-a păstrat farmecul autentic.

Plaja de aici constă în mici golfulețe amenajate cu șezlonguri și umbrele. Nu este o plajă cu nisip, ci cu mici pietricele care nu deranjează tălpile.

Iar dacă prețurile mici de aici sunt un mare plus, faptul că plaja se află de-a lungul șoselei pricipale ar putea să fie un minus pentru mulți dintre noi.

CORFU TOWN

Destul cu plaja, ne-am îmbrăcat frumos și am plecat la Capitală. Corfu Town este un oraș care ne-a depășit așteptările.

Faptul că venețienii au stat vreo 400 de ani pe aceste meleaguri și-a pus din plin amprenta, Aproape că puteam jura că ne aflăm în Italia.

Orașul poate fi extrem de aglomerat în sezon de vârf pentru că foarte mulți turiști aleg să se cazeze aici când vin pe insulă.

Chiar și noi am petrecut o noapte cazați în Corfu Town pentru a ne bucura pe deplin de o experiență completă.

CAUȚI CAZARE ÎN CORFU TOWN? CLICK PE CELE MAI BUNE LOCAȚII PENTRU PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

MERCANTE STUDIO CORFU

LOUKIA’S STUDIOS AND APARTMENTS

NISAKI MATHRAKI B&B

HARMONY CORFU APARTMENTS & STUDIOS

KOMMENI BAY APARTMENS

IONISOS APTS GOUVIA BY ESTIA

JIMMY’S COZY APARTMENT

JOSEPH APARTMENT

DOMUS LUX HOUSES BY KONNECT

CORFU TOWN LUXURY STUDIOS – D

ANDREAS POOL COMPLEX

CHRIS APARTMENTS

WOODEN INTERIOR IN VILLAGE KRINI

Orașul nu are plajă sau cel puțin nu una în adevăratul sens al cuvântului. Poate fi explorat în orice anotimp pentru că este o încântare.

Bineînțeles că are câteva obiective turistice pe care le poți vizita, însă dacă ai la dispoziție o zi sau doar câteva ore îți recomand să nu te obosești alergând dintr-un punct în celălalt.

Încearcă mâncarea corfiotă, vezi apusul din Cetatea Veche sau pur si simplu, lenevește la o terasă împreună cu pisicuțele din centru.

Grecia este mereu o idee excelentă, în special pentru sezonul cald iar insula Corfu este o opțiune minunată pentru un sejur reușit.

Iar dacă aveai întrebări despre Agios Gordios și Corfu sper că am reușit să te lămuresc măcar puțin despre ce înseamnă o vacanță aici.

Și oriunde ai ajunge nu uita să te bucuri de tot ce te înconjoară!

0
Ela
Ela
TRAVEL OPENS OUR MINDS AND HEART AND MAKES US BETTER PEOPLE
Leave a Comment