ÎN JURUL LUMII

Am fost în Varenna – Lacul Como

como-italia-2-1

Dacă te afli în Milano adaugă pe lista obiectivelor turistice Lacul Como. Se află la doar o ora de mers cu trenul de capitala modei iar traseul până acolo este o încantare pentru ochi și suflet.

Punctul de plecare este Milano Centrale cu destinația Varenna, costul unui bilet fiind de aproximativ 8 euro.

Como este unul dintre cele mai adânci lacuri din Europa, poziționat parcă strategic în cea mai superbă zona a Lombardiei.
Aerul relaxat, aristocratic, se simte de cum cobori din tren în micuța gară de la poalele munților Alpi.

Personal nu am fost pe un peron amplasat mai pitoresc decât cel din Varenna. Și de aici, la pas, în maxim zece minute ai ajuns în oraș. Și ce oraș…

Iubit de celebrități (George Cloney are o casă de vacanță aici), fotogenic din calea afară, ideal pentru plimbari romantice. Orașul este situat pe malul estic al lacului Como și datează din secolul XI.

Zona este bine conservată, timpul a respirat mai lent aici. Străzile pietruite încă spun povesti vechi de secole. O astfel de poveste este Biserica San Giovani Battista, una dintre cele mai vechi din regiune.

Terasele de pe malul lacului oferă un peisaj absolut încantator.
Și ce poate fi mai minunat decât să savurezi un pranz italian într-o atmosferă ireal de frumoasă. Ce zici de o Gelato? Eu aș zice DA cam de 100 de ori pe zi. Este de neratat mai ales că o gasești pretutindeni în Varenna.

Faleza este numită Via Dell’Amore (Drumul Dragostei) și pe aici poți merge catre castelul Vezio, o fortificație medievală construită în secolul XII. Biletul costă numai 4 euro .

A fost amuzant să descopăr că deși urmăream traseul către castel am încurcat ruta și m-am trezit pe drumul lung și abrupt. Depinde de voi dacă veți merge 15 sau 40 de minute. Eu am nimerit pe drumul de 40 de minute. Nu-i nimic, îmi place să mă pierd prin lume.

Efortul mi-a fost răsplatit înzecit cu o panoramă mai presus de cuvinte. Am avut norocul să nu întâlnesc prea mulți turiști în curtea castelului astfel că am putut face în voie zeci de fotografii.

Recomand locția ca pe una dintre cele mai romantice. Asa că dacă vrei sa îți surprinzi persoana iubită cumpară o sticlă de vin și fuguța sus la castel. Categoric nu dai greș!

Poți alege să te relaxezi la o terasă de pe malul lacului, să rătacești pe străduțe bătătorite de vreme, să te plimbi în natură sau să admiri vile sofisticate.

O excursie în Varenna este ca o gelato cu multe arome.
Și v-am spus că mie îmi place gelato !


Italia este țara mea de suflet și nu concept să treacă un an fară o nouă destinație bifată. Sunt recunoscătoare că de această dată pașii m-au purtat către acest loc de vis.
Rămâne să descoperi și tu comorile Italiei și iți doresc ca de fiecare dată să ai parte de aventuri cu bucurie.

0
Ela
Ela
TRAVEL OPENS OUR MINDS AND HEART AND MAKES US BETTER PEOPLE
Leave a Comment