ÎN JURUL LUMII

Hayarkon Park – un fel de central park

hayarkon-te-aviv-elanomad-19

 Dacă te afli în Tel Aviv și ai nevoie  să evadezi din zarva orașului într-o oază de liniște îți recomand să iei în calcul o plimbare prin parcul Hayarkon. Este unul dintre cele mai mari și renumite parcuri ale lumii și are 16 milioane de vizitatori anual.

 Parcul se întinde de-a lungul râului Yarkon și cuprinde șase grădini deschise publicului: 

–             Grădina Soldaților căzuți la datorie – în ebraică Gan HaBanim – Fiii lui Israel dispăruți în războaie purtate de-a lungul istoriei

–             Gardina Victimelor Teororii – în ebraică Gan Nifga’ei HaTeror 

–             Grădina Pietrelor- în ebraică Gan HaSlaim, este cea mai mare grădină de acest fel din lume

–             Grădina de Cactuși – în ebraică Gan HaKaktusim – Această grădină oferă vizitatorilor o varietate de specii de cactuși în diverse forme și mărimi.

–             Grădina Tunsă – în ebraică Hagan HaGazum 

–             Grădina Tropicală – în ebraică Hagan HaTropi 

Alege să îl explorezi  închiriind o bicicletă, la pas sau dacă ești mai temerar poți opta pentru o plimbare cu barca pe rău.  Activități recreative se găsesc  în număr mare pentru întreagă familie.

Parcul dispune de locuri de joacă echipate corespunzător pentru copii de toate vârstele, un teren de mini golf dar și un parc acvatic . 

 Eu am  mers pe jos  și chiar dacă nu am avut o hartă m-am ghidat după indicatoarele afișate la capătul fiecărei alei.

Am ajuns astfel  într-o mini pădure tropicală unde am admirat palmieri, bananieri, rodii, mandarini dar și diverse plante ornamentale. Nu m-am putut abține să nu gust o mandarină suculentă.  Va spun, natură este fabuloasă!

Parcul este popular și pentru reprezentații în aer liber. Mulți artiști internaționali  că Michael Jackson, Bob Dylan, U2 sau Metallica au susținut aici concerte la care au participat peste  100 000 de oameni. 

 Nu am avut norocul să întâlnesc un super star, ba chiar pot spune că nu am văzut prea mulți plimbăreți, ziua respectivă fiind o zi lucrătoare.

 Fie că alegi să faci un picnic, să explorezi grădinile  sau să te bucuri pur și simplu de tot ce îți oferă natură, parcul Hayarkon este o alegere grozavă de a-ți petrece timpul.

 Poți încheia ziua cu un apus de soare superb văzut de la înălțime într-un balon cu aer cald.

0
Ela
Ela
TRAVEL OPENS OUR MINDS AND HEART AND MAKES US BETTER PEOPLE
Leave a Comment