NOMAD ÎN ROMÂNIA

Cascada Bigăr

cascada-bigăr-elanomad-6

Situată în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, în apropierea localității Bozovici din județul Caraș-Severin, Cascada Bigăr este una dintre cele mai spectaculoase cascade ale lumii fiind clasată chiar pe primul loc de către publicația The World Geography în topul celor mai frumoase cascade unice.

Locul pare desprins dintr-o poveste iar cascada impresioneză prin forma unei cupole acoperite cu mușchi verde-crud peste care apa se revarsă continuu.

Izvorului Bigăr zis și izbuc are o apă calcaroasă ce  pornește puternic din subteran ca mai apoi să se verse în râul Miniș de la o altitudine de 8 metri.

Natura dă naștere la peisaje cu adevărat uimitoare iar locul dovedește din plin acest lucru.

Cascada se află la o distanță de doar câțiva metri de drumul național DN57B astfel că este foarte ușor de vizitat.

La 500 de metri de cascadă se află o parcare amenajată unde poți lăsa mașina. Tichetul de parcare costă 10 RON și este valabil toată ziua. Tot aici poți lua masa la una dintre terase sau poți cumpăra suveniruri pentru tine și cei dragi.

Intrarea în Parc costă 5 RON cu acces la izvorul Bigăr și Grota Bigăr.

Este o adevărată binecuvântare să te pierzi pe potecile umbroase din interiorul zonei și să observi cascada din toate unghiurile. Cel mai aproape de cascadă poti ajunge daca cobori pe platforma amenajată la baza ei.

În ultimii ani Cascada Bigăr a devenit un obiectiv turistic extrem de popular astfel că îți recomand să te înarmezi cu răbdare dacă alegi să îl vizitezi în weekend când poate fi extrem de aglomerat.

Dacă îți plac legendele nu uita să o citești pe cea a locului chiar pe panoul informativ de la intrare.

Cuprinde în minte și în obiectivul foto toate imaginile ce ți se oferă și lasă aici doar urmele pașilor tăi.

0
Ela
Ela
TRAVEL OPENS OUR MINDS AND HEART AND MAKES US BETTER PEOPLE
Leave a Comment