Nu știu cum se face că vara asta am găsit în România cele mai frumoase locuri naturale, de reconectare și liniște.
Dacă m-ai fi întrebat în urmă cu puțin timp informații despre Valea Scheilor, îți mărtuisesc că nu aș fi știut prea multe. Ce ciudați suntem noi oamenii…putem să povestim despre locuri de la capătul Pământului însă nu cunoaștem destinații care ne sunt aproape.
Iar când spun aproape mă refer la un loc aflat la mai puțin de 1 oră jumătate de București.
În cursul unei dimineți târzii de weekend, cu bagajele la purtător, am pornit din Capitală către comuna Călugăreni din județul Prahova.
”Doamne cât e de frumos!” avea să se audă de multe ori în acest final de săptămână. Și pe bună dreptate am început să mă minunez căci dealuri și văi mi se așterneau în fața ochilor. Infinite întinderi de podgorii m-au dus cu gândul la Toscana și parcă m-am rușinat la gândul că nu am aflat mai devreme ce frumuseți există aproape de casa mea.
Motivul principal pentru care am pornit către Valea Scheilor a fost locația Glamping Orange Valley. Am prins gustul acestui tip de cazare în natură și mi-am propus să experimentez cât mai multe astfel de refugii.
GLAMPING & CAMPING ORANGE VALLEY
PENTRU REZERVĂRI ȘI DISPONIBILITATE CLICK AICI
Povestea acestul glamping este una de dragoste. De dragoste pentru natură, pentru frumos, pentru oameni! O tânără familie de olandezi a poposit pe meleaguri românești și văzând frumusețea și potențialul turistic al locului, au hotărât să îl facă cunoscut.
O mare întindere naturală și verde a fost aranjată astfel încât oaspeții să se poată plimba în picioarele goale prin iarbă, să facă un picnic sau pur si simplu să privească cerul.
Odată ajuns aici, simți cum linia dintre aventura în sălbăticie și răsfățul absolut se estompează.
Cele 5 corturi de glamping sunt spațioase și dotate cu paturi și perne confortabilie. Fără exagerare îți spun că saltelele de aici pot face concurență chiar și celor din hotelurile cu multe stele.
Pentru că de multe ori zilele de vară sunt caniculare, în fața fiecărui cort sunt amplasate umbrele mari, fotolii și mese. Astfel te poți bucura de cea mai frumoasă și deschisă priveliște în timp ce stai la umbră.
Aici iepurii sunt la ei acasă, țopăind jucăuși prin iarbă, și singurele sunete sunt cele de păsări sălbatice și de greieri. Locul ăsta este o încântare!
Zona de corturi nu este electrificată tocmai pentru ca tu să te bucuri pe deplin de experiența în natură, punând puțin pe pauză activitățile care implică orice device ce trebuie încărcat. Totuși ai la dispozitie becuri care funcționează pe baterii.
La Glamping Orange Valley ai 2 spații comune: băi și zona de luat masa. Băile sunt amenajate într-un spațiu circular și sunt separate de dușuri. Gazda se asigură că în permanență este respectată curățenia și ai să vezi că totul strălucește. Într-un foișor mai mare există mai multe băncuțe și mese pentru socializare și luat masa.
Experiența de glamping înseamnă de multe ori să cunoști oameni, să stai la povești, să îți faci prieteni.
Să nu uităm că aici este Toscana României și împrejur ai multe podgorii pe care le poți vizita și de la care poți cumpăra vinuri foarte bune. Înclusiv în locație ai o listă cu mai multe soiuri de vin la prețuri mici.
Cum vinul merge foarte bine cu o friptură la grătar, află că poți face și acest lucru.
N-am ratat momentul și împreună cu alți oaspeți, sub un cer cu milioane de stele ne-am bucurat de o masă copioasă stând la povești până târziu în noapte.
CAMPING LA CORTUL TĂU SAU AUTORULOTĂ
Dacă ești obișnuit cu provocările campingului tradițional sau ai propria căsuță pe roți, Glamping Orange Valley te primește de asemenea cu brațele deschise.
Fiind amplasat în mijlocul naturii sălbatice, ai posibilitatea de a explora frumusețea peisajelor din împrejurimi prin trasee, drumeții sau plimbări cu bicicleta pe care o poți închiria din locație.
Valea Scheilor oferă o diverisitate de plante, flori și păsări, iar priveliștile pitorești îmbie la contemplare și relaxare.
CE MAI POȚI FACE ÎN ZONĂ
BISERICA DINTR-O PIATRĂ
Nu aș fi vrut să mă las dusă prea repede de la Glamping Orange Valley, dar cum călătorului îi stă bine cu drumul am pornit să explorez puțin zona.
La doar jumătate de oră distanță, în localitatea Năeni aveam să descopăr Biserica dintr-o Piatră.
Pe un drum asfaltat am ajuns la micuța bijuterie aflată pe deal, la o altitudine de 600 de metri. Atât de sus încât parcă atinge cerul!
Nu ai cum să rămâi indiferent în fața unei asemeni frumuseți. Peisajul care ți se dezvăluie de sus te va lăsa fără cuvinte.
În timpul vizitei mele nu mai erau turiși și așa cum am aflat, nu mulți poposesc pe aici. Biserica a fost construită în anul 2008 din celebra piatră de Năeni.
Crucea de la intrarea în curte este cioplită dintr-un singur bolovan de piatră, de aici și numele locașului.
L-am mângâiat cu drag pe măgărușul Pintea priponit la intrare și am împărțit senvișul și apa cu câțiva cățeluși prietenoși care m-au întâmpinat de cum am ajuns.
Din biserică se auzeau cântece religioase înregistrate și o vibrație pozitivă și caldă mângâia văzduhul.
Împrejmuită de un gard masiv din piatră, biserica poartă hramul Duminicii Floriilor. Picturile de la interior sunt bizantine și bine întreținute.
La plecare, de nicăieri ne-am trezit cu 2 copii veseli care erau gata să-mi povestească istoria locului. O aflasem deja de la domnul Mihai, omul bisericii, îmbrăcat în haine tradiționale și opinci care mi-a dat impresia de ”dac liber”.
Am aruncat o ultimă privire în zare și am plecat mai departe. În urma mea se auzeau râsete cristaline de copii.
VULCANII NOROIOȘI
Dacă 60 de km nu este prea mult pentru tine, te invit să schimbi județul și să mergi să vezi Vulcanii Noroioși. Când am vizitat Ținutul Buzăului nu am reușit să ajung la ei.
Cum oportunitatea de a-i vedea acum mi s-a părut perfectă am pornit către Pâclele Mari, locul în care pământul parcă fierbe.
Am ajuns în miezul zilei pe o căldură toropitoare. Poate din cauza temperaturii, eram printre puținii turiști. Mi-a plăcut să văd că există o parcare amenajată unde pentru numai 5 RON puteai lăsa mașina.
Taxa de acces la Vulcanii Noroioși este de 4 RON. Încă de la intrare, panourile informative prezentau ”Ghidul de supraviețuire” în preajma vulcanilor. Peisajul selenar este cu adevărat deosebit.
Gazele împing nămolul de la o adâncime de 3000 de metri, iar acesta bolborosește formând cratere mai mici sau mai mari, spre deliciul vizitatorilor.
În zona vulcanilor, solul este mâlos și te poți scufunda usor, astfel că este recomandat să nu te apropii prea mult.
Mi-ar fi plăcut să pot ajunge și la Pâclele Mici dar cum temperatura era prea ridicată iar peisajul același, am hotărât să las vizita deschisă pentru o altă ocazie.
Am plecat din Prahova și am ajuns la Buzau urmând ca drumul meu să se continui spre București.
Până la urmă distanța este doar un număr de kilometri, de data aceasta nu foarte mulți.
Iar când este vorba despre iesiri în natură și locuri de poveste, nici un drum nu este prea lung.
De la relaxare și meditație, la aventură și explorare, Glamping Orange Valley îmi va rămâne mult timp în minte.
Așadar pregătește-te să uiți de agitația lumii și să te lași purtat de farmecul sălbăticiei într-o escapadă de glamping la Valea Scheilor.
0